Bo i Kanalbyen

Odderøya

Byens stolthet, den vakre øya som Kanalbyen ligger på. Her er det turstier og -løyper tilpasset selv de minste barneføtter, og blir du trøtt mangler du ikke steder å ta en hvil. Benker, stubber og knatter finnes overalt. Les mer om Odderøya.

Peisestuen

Kanalbyen utvikler en park for alle, med lekeapparater, sandkasser, fotballbane og turstier. Området ble kalt Peisestuen i gamle dager, og navnet er hentet frem fra glemselen. Gjenbruk av gamle elementer blir viktig, og dagens terrengformasjoner vil utnyttes for å bevare naturen. Nye, morsomme aktiviteter vil komme til – som en lang sklie og zipline. Dette blir en perfekt plass for piknik i flotte amfier og sitteområder. Ut fra Peisestuen vil skogsvei og stier føre til flotte utsiktspunkter, og parken vil være til glede for beboere i Kanalbyen og hele byens befolkning.

Vaffelbua

Kaféen på søndre batteri er den perfekte pit stop på søndagsturen. Den er åpen hele året, og har vafler, is og diverse drikke på menyen.

Geitmyra

Geitmyra ligger på Odderøya, en kort spasertur fra Kanalbyen. De jobber for at så mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gjør dem godt. Her i Kristiansand har de ekstra fokus på sjømat, og det passer jo perfekt når du nesten kan stå på verandaen og håve inn dagens middag. De har en innholdsrik kalender – ta gjerne en titt!

Fiske

Odderøya er spekket med gode fiskeplasser, og du kan få alle typer fisk her. Det er også en av Grønberg Sports favorittplasser for sjøørret. Ta med poden, fiskeveske og Snoopy-stang, vi kan nesten garantere napp!

Kilden

Nest nærmeste nabo til Kanalbyen, og et praktbygg med like praktfullt innhold. Programmet har et bredt spekter, også for de minste med babysang og «LørdagsKilden» som er forestillinger for barnefamilier.

SKMU og Kunstsilo

Sørlandets Kunstmuseum har mye moro for barn og ungdom, med workshops, familieverksted og stART, som er rettet mot unge. Når Kunstsilo står ferdig i 2022 vil en stor del av arealet vies til barn og unge. Det blir også tilholdssted for Kulturskolen Knuden, som nå holder til i Kvadraturen.

Aquarama

Byens badeland med sklier, bølgebasseng og mye mer. Beliggende på Bystranda omkranset av skateramper og sandvolleyballbaner, en fin spasertur fra Kanalbyen.

Baneheia

Vil dere tilbringe en varm sommerdag ved ferskvann kan dere ta turen til Baneheia og 3. stampe. Det er et stort, flott vann med stupebrett, flytebrygger og sandstrand. Toaletter er på plass, og det er et populært område for hele byens befolkning. Du kommer fint frem med barnevogn dersom du går inn fra Svarttjønn på Eg.

Barnas By

Kristiansand er barnas by, og tilbyr et mangfold av aktiviteter. Både i gåavstand fra Kanalbyen, og i områder utenfor sentrum. Vitensenteret i Markens er absolutt verd et besøk, og Dyreparken er jo en sikker vinner med Julius og Kaptein Sabeltann. Og hvorfor ikke ta en tur med det gamle damptoget på Setesdalsbanen? Eller utfordre høydeskrekken i klatreparken Høyt og lavt?

Her finner du haugevis av tips til aktiviteter.

Bragdøya

I hele skoleferien kjører badebåten fra Kristiansand sentrum til Bragdøya. Bragdøya er et offentlig friareale på 925 mål. Det gamle kulturlandskapet er åpnet med gamle idylliske veier og stier som gjør det lett å finne idylliske badeplasser på sydsiden av øya. Her kan dere låne robåt eller prøve dere i aktivitetsløypa, og vil dere tilbringe natten her er det også fullt mulig.  Bragdøya kystlag holder øya vedlike, se aktiviteter her.

Tresse og Nupenparken

I Tresse er det en stor lekeplass, og mange gressplener å boltre seg på. Christianholm festning ligger her, og festningsvollen med kanonene er åpen for alle. Nupenparken er et yndet pikniksted, men fontene barna kan bade i og en liten sandstrand like ved.

Skøytebanen

Om vinteren er en stor isbane på Øvre Torv åpne for fri benyttelse. Bilder fra Visit Norway. Se mer her.

 

Kino

Dårlig vær og innetid er ikke så dumt innimellom. Kristiansand Kino holder til i nærheten av Kanalbyen, og hvert år har de sin egen barnefilmfestival!

Samsen

Samsen kulturhus er Norges største, mest innholdsrike og mangfoldige kulturhus for unge fra 15–25 år. De har et bredt tilbud innen innen dans, musikk, kunst, film, media, klatring, parkour, konserter, festivaler og arrangementer.

Hva skjer?

Her er to flotte nettsteder med oversikt over hva som skjer for barn i byen:

Barn i byen og Visit Sørlandet