Bomiljø i Kanalbyen

Det skal være godt å bo i Kanalbyen!
Uansett alder, uansett livssituasjon så ligger alt til rette for trivsel og aktivitet. Eller avslapping.
Sjøen, naturen og flotte parkanlegg venter på deg, rett utenfor døra.

DELINGSKULTUR

Gjennom appen Heime har beboerne i Kanalbyen har tilgang til delebiler og -sykler, inkludert to el-sykler og kajakker. Det er også etablert et delerom med diverse utstyr som beboerne kan låne. I tillegg får de gode tilbud fra våre naboer, som Sørlandets Klatresenter, som er Sørlandets største klatresenter med klatring for alle. 

SOSIALT

Kanalbyen har mange fine møteplasser som egner seg for sosiale treff. En kopp kaffe i et av gårdsrommene, en prat på bryggekanten eller morgenbad sammen med naboen. Det legges til rette for fellesaktiviteter som f.eks. fotballkveld og matlaging. Her er mulighetene mange, det er bare å ta intiativ. Via Heime-appen arrangeres vinsmaking, juletretenning og gåturer – beboerne tar selv initiativet, og alle er inkludert.

MANGFOLD

Vi ønsker mangfold i Kanalbyen. Det er derfor er det viktig med en god leilighetsmiks med stor variasjon i størrelser og pris. Da vil vi få en blanding av mennesker i ulike livsfaser, med forskjellig bakgrunn. Kanalbyen skal være en plass hvor alle kan trives – uavhengig av alder og hvor du er i livet.

SOLTORGET

Soltorget er et møtested med utsikt mot innseilingen og Byfjorden. Her er også bade- og redningsstige og av- og påstigningsmulighet for båter. Vinbaren Gvino tilbyr noe godt i glasset og deilige småretter i tillegg til vinsmaking og andre eventer.

BADEPLASSEN

Nye Sjølyst bad med tilhørende badehus og stupetrapp etableres like ved De tre søstre. Her kan du stupe fra både tre og fem meter. Badeplassen vil få forbindelse til Sjøystveien via ramper og trapper, og det blir mange steder å sole seg eller sitte og ta livet med ro.

KANALEN

I juni 2023 åpnet kanalen som skiller Odderøya og Holmen, og Kanalbyen ble en ekte kanalby. Her er det mange sitte- og oppholdsplasser ned mot vannet. Det er lett å trille både barnevogn og rullestol ned til brygger for av -og påstigning for båter. Her kan du se på småbåtene som passerer eller kanskje se om det svømmer fisk i kanalen?

Les mer om trivselskonseptet Heime